Styling - hoe zet je naturel koekjes aantrekkelijk op de foto?

Hoe zet je de ‘gewone’ koekjes aantrekkelijk op de foto? Degene zonder topping, zonder icing, zonder vulling, zonder vrolijke kleuren. Denk aan de ouderwetse ronde theebiscuitjes of havermoutkoekjes. In deze blogpost deel ik 4 basistips & 3 creatieve ideeën die jou helpen om naturel koekjes te laten stralen! Daarbij leg ik je het verschil uit tussen ‘stylen’ en ‘foodstyling’. Nieuwsgierig?

Meer lezen
Hoe laat je een flat lay foto sprankelen? Check mijn 8 tips!

In deze blogpost deel ik 8 handige tips om je flat lay foto te laten sprankelen. Flat Lays, ofwel foto’s recht van bovenaf genomen, zijn erg populair in de product- & foodfotografie. Waarom is dat eigenlijk? En hoe maak je een flat lay spannend? Hoe zorg je ervoor dat de foto niet zo ‘plat’ lijkt? Ik help je op weg, aan de hand van mijn foto bij deze blogpost: ‘romantische worstenbroodjes’!

Meer lezen
Hoe gebruik je negatieve ruimte in je foodfoto? De 5 basistips!

In deze blogpost neem ik je mee in de wondere wereld van negatieve ruimte in de fotografie. Wat is het precies, waarom wordt het gebruikt en hoe dan? Ik deel 5 handige tips om je op weg te helpen!. En natuurlijk de Food Story bij de blogfoto’s: ‘Duivekater’ incl. de camerasettings!

Meer lezen
Recept Groningse eierballen en 5 tips om jouw foodstory te vertellen in foodfoto's

Recept voor Groningse eierballen & 5 handige tips voor ‘visual storytelling’ in je foodfoto! Nieuwsgierig? Lees het artikel! De vierde food story over Oud Hollandse eetgewoontes. Seizoen 1 - artikel 4 van de blog “Foek’s Food stories” - geschreven door foodfotograaf & stylist Fenja Blaauw.

Meer lezen